Geen categorie Archives - Huisartsenpraktijk Tuinwijk (2024)

Patiënten-enquête; deel uw mening!

Huisartsenpraktijk Tuinwijk is een NPA geaccrediteerde huisartsenpraktijk. In het kader van onze periodieke kwaliteitscontrole ontvangen wij graag uw feedback.

Via onderstaande links komt u bij de patiënten-enquête.Hierin wordt anoniem uw mening over de huisarts en de praktijk gevraagd. Het invullen vraagt slechts 10 minuten van uw tijd.

Met uw mening en die van anderen kunnen wij onze zorg mogelijk optimaliseren. U kunt er zelf voor kiezen om een of meerdere vragenlijsten in te vullen, zoals de enquête over uw huisarts en/of de praktijk.

Dank voor uw bijdrage,

Team Huisartsenpraktijk Tuinwijk

Link enquête Virginia Straal

Link enquête Birgit Zonderland

Link enquête Mark Moors

Link enquête Michiel Vroom

Link enquête Danique Malefijt

Link enquête Huisartsenpraktijk Tuinwijk

Link enquête chronische zorg, zoals ouderenzorg/ verpleegkundig specialist, diabetes, COPD, hart- en vaatziekten en astma en u heeft hierover contact met een van onze praktijkprofessionals.

Niet verschijnen op gemaakte afspraak

Helaas komt het voor dat patiënten niet op hun gemaakte afspraken verschijnen, deze tijd bij de huisarts is kostbaar ivm de drukte. Indien uw gemaakte afspraak korter dan 24uur van tevoren afzegt is er een mogelijkheid dat u een rekening ontvangt. Indien u niet verschijnt op uw gemaakte afspraak en deze niet hebt afgezegd ontvangt u direct een rekening.

Afzeggen is ook mogelijk per mail: da@hap-tuinwijk.nl

Echo’s in de praktijk / Sonozorg

Sonozorg is een praktijk voor echografie in de eerste lijn. Voor onze patiënten is het mogelijk om een echo te laten. Hiervoor heeft u wel een verwijzing van de huisarts nodig. Danielle is onze vaste echografist. Zij werkt elke vrijdag van 08.00-12.00 uur.

Het echografisch onderzoek
Een echografisch onderzoek duurt gemiddeld 20 minuten. Het onderzoek valt binnen de eerstelijnsdiagnostiek, waardoor het wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U hoeft dus geen eigen risico te betalen.

Het onderzoek vindt plaats middels een ‘microfoon’ die geluidsgolven uitzendt en weer opvangt. De geluidsgolven worden vervolgens omgezet in beelden die worden geïnterpreteerd. Het onderzoek wordt verricht op het ontblote deel van het lichaam waar tevens gel wordt aangebracht. De gel wordt na afloop van het onderzoek verwijderd.
Het zou kunnen zijn dat voor de beoordeling van de baarmoeder en eierstokken een inwendige, vagin*le, echografie moet worden verricht om betere beoordeling van de betreffende organen mogelijk te maken. Dit gebeurt met een ‘sonde’ die de schede wordt binnengebracht.

Afwijkende openingstijden

Donderdag 9 mei 2024 is de huisartsenpraktijk gesloten in verband met Hemelvaart. Uitsluitend voor spoed kunt u contact opnemen met de Huisartsen spoedpost Utrecht stad088 130 96 70.

De spoedpost biedt spoedeisende huisartsenzorg aan inwoners van Utrecht Stad en omliggende dorpen.

Houd altijd uw legitimatie (BSN) en medicatieoverzicht bij de hand.

Verwijsafspraken naar specialisten

Verwijsafspraken voor medisch-specialistische zorg’ zijn opnieuw vastgelegd met als doel om bestaande verwijsafspraken te verhelderen en landelijk duidelijkheid te creëren.

Dit zijn de verwijsafspraken tussen eerstelijnsverwijzers en medisch-specialistische zorg.

  • GGZ verwijst zelf door als ze dat nodig vindt.
  • Specialist mag zelf, als een patiënt een tweede, andere hulpvraag heeft, een tweede dbc openen, hier is geen verwijzing van de huisarts nodig
  • Specialist heeft geen nieuwe verwijzing nodig om patiënten voor dezelfde zorgvraag te zien, al hebben ze de patiënt inmiddels enkele jaren niet gezien, tenzij ze de behandeling hebben afgesloten EN DE HUISARTS EEN AFSLUITBRIEF HEBBEN GESTUURD!
  • Huisartsen moeten WEL een verwijsbrief schrijven als een patiënt een nieuwe zorgvraag heeft voor een specialist, ook al is de patiënt al bekend bij die specialist met een andere zorgvraag

Wij schudden geen handen meer

Tijdens de coronapandemie besloten wij niet langer handen te schudden en deze maatregel hebben wij sindsdien niet meer losgelaten. Dit om de verspreiding van virussen en andere infectieziekten zoveel mogelijk te voorkomen.

Wij vragen u om hiermee rekening te houden en hopen dat u zich toch welkom voelt.

Studentenzorgwijzer

Homepage – Studentenzorgwijzer.nl

Deze website is voor alle studenten die in Utrecht (gaan) wonen en vragen hebben over hun gezondheid. Meestal denk je daar niet zo over na.

Totdat je opeens ziek wordt, een blessure oploopt of het even niet meer ziet zitten. Bij wie kan je dan terecht? Heb je bijvoorbeeld al eenhuisartsin Utrecht?

Op deze website maken we je wegwijs en vind je antwoord op deze en eventueel ook andere vragen.

De website is gemaakt in samenwerking metSterkz.org Utrecht,gemeente UtrechtenVIDIUS.

Herhaalrecepten

Voor het herhalen van recepten kan u inspreken op de herhaalreceptenlijn of herhalen via het patientenportaal.Mocht u moeite hebben om uw recepten op deze manier aan te vragen dan kan u zich bij uw apotheek aanmelden voor de “herhaalservice”.

Wij zouden het fijn vinden als u ons niet meer hiervoor belt op het algemene telefoonnummer. Door een tekort aan doktersassistenten en door toegenomen werkzaamheden hopen we op deze manier tijd vrij te maken om zorg op nivo te kunnen blijven geven.

Geen ruimte voor agressie in onze praktijk

Agressie

Helaas worden wij in onze huisartsenpraktijk steeds vaker geconfronteerd met agressie. Het gaat hier om schreeuwen, schelden, beledigen en bedreigingen. Voor diegene, die deze agressieve uitlatingen moeten incasseren, is dit zeer vervelend en bedreigend.Alle voorvallen, waarbij medewerkers zich beledigd of bedreigd voelen, worden op papier vastgelegd en besproken. In onze praktijk heeft een patiënt of cliënt vaak als eerste met de doktersassistente te maken, hetzij aan de telefoon, hetzij aan de balie. Zij is meestal de eerste die beledigende of bedreigende taal te horen krijgt. De huisarts of behandelaar van de betrokken patiënt wordt hiervan op de hoogte gesteld en zal beoordelen welke maatregelen genomen moeten worden.

Wij vinden agressief gedrag onacceptabel!!

Volgende pagina »

Geen categorie Archives - Huisartsenpraktijk Tuinwijk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6197

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.